Nasiona na Kiełki Gorczyca biała
Sinapis alba
Kiełki gorczycy charakteryzują się ostrym, wyrazistym smakiem i aromatem. Zawierają w swoim składzie fitoncydy o właściwościach bakteriobójczych oraz uzupełniają braki witaminy B2. Zawierają także błonnik oraz saponiny, flawonoidy i roślinne hormony, korzystnie regulujące pracę całego organizmu. Polecane szczególnie do pikantnych potraw z mięsa i ryb. Same nasiona mogą także służyć jako przyprawa do ogórków konserwowych i do domowego wyrobu musztardy.
PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie
