Szukaj
Logo Sezon
Menu Menu
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Konto Konto
Kiełki Kozieradka [20g]
Ocena: Brak
Producent: Toraf
• Dostępny
Nasiona na Kiełki Kozieradkia Trigonella foenum-graecum Kiełki kozieradki wykazują działanie ogólnie wzmacniające i odmładzające organizm, stanowią uzupełnienie diety w łatwo wchłanianie białko i tłuszcze roślinne. Kozieradka poprzez pobudzenie wydzielania soków trawiennych wspomaga trawienie pokarmów, a ponadto wpływa korzystnie na poziom cholesterolu i regenerację wszystkich tkanek a także proces wytwarzania czerwonych krwinek. Szczególnie polecana przy rekonwalescencji, dla sportowców i osób cierpiących na choroby wrzodowe. Kiełki kozieradki posiadają niezwykły smak godny poznania.

Cena za szt.

2,85 PLN
Ilość
Dodano do koszyka
Produkt niedostępny w tej liczbie. Dostępna ilość:
Czas wysyłki: 2 dni
Dostawy: od 15,90 PLN
Zapytaj o produkt
Drukuj
Opis produktu
Opinie

Opis produktu

Nasiona na Kiełki Kozieradkia

Trigonella foenum-graecum

 Kiełki kozieradki wykazują działanie ogólnie wzmacniające i odmładzające organizm, stanowią uzupełnienie diety w łatwo wchłanianie białko i tłuszcze roślinne.  Kozieradka poprzez pobudzenie wydzielania soków trawiennych wspomaga trawienie pokarmów, a ponadto wpływa korzystnie na poziom cholesterolu i regenerację wszystkich tkanek a także proces wytwarzania czerwonych krwinek.  Szczególnie polecana  przy rekonwalescencji,  dla sportowców i osób cierpiących na choroby wrzodowe. Kiełki kozieradki posiadają niezwykły smak godny poznania.

PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy  Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 4-7 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.  Inną  metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku.  W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22oC), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać  2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 3-5cm, po 4-7 dniach. 

Opinie

Napisz opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.

Zapytaj o produkt
Dodaj opinię
Kiełki Kozieradka [20g]
Twoja ocena:
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl